Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ενόψη της έκδοσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, με συνεδρίασή του πήρε απόφαση το ακόλουθο ψήφισμα. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφόρος Αλεξάνδρας).

Ψήφισμα Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας (αντιφασίστας μουσικός) έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών.

Εδώ και λίγες μέρες ένα πρωτόγνωρο κίνημα έχει κάνει την εμφάνιση του ζητώντας την καταδίκη της ΧΑ. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και ανακοινώσεις συμμετοχής στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από ένα πλήθος συλλογικών φορέων, σωματείων εργαζομένων, πολιτικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων πολιτών. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) συμμετέχει σε αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Η καταδίκη των ναζί της ΧΑ είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες και όλους όσους διεκδικούν να μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου, να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια σε όποιον θεωρείται «διαφορετικός» ή εχθρός της «ιδεολογίας» τους. Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Μια απόφαση που θα «δικαιώσει» τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας, με τη σχετική ενίσχυση των 8 εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση.

Το εργατικό και το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε πολίτης με δημοκρατικές αρχές αγωνίζονται δυναμικά για να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό. Στην «ιδεολογία» που ανοιχτά καλλιεργεί το μίσος και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει την καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) να συμμετέχουν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s