Πλαίσιο λειτουργίας μαθημάτων αλληλεγγύης

Απέναντι στην καθημερινά επιδεινούμενη κοινωνική και οικονομική κρίση ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων – Τμήμα Αττικής πιστεύει ότι μπορεί και πρέπει να αναλάβει ενεργό δράση στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να δημιουργηθούν δομές αλληλεγγύης μακριά από κάθε κερδοσκοπική λογική, στις μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει φτηνά, ενώ η συστημική κρίση κοστίζει ζωές. Γι’ αυτό και προτείνουμε να οργανωθούν ενισχυτικά μαθήματα από τον Σύλλογο για την εκμάθηση γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, υποψήφιους για την εισαγωγή τους στις σχολές που το απαιτούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα μαθήματα αυτά μπορούν να παρέχονται σε χώρους που θα καθοριστούν από το σύλλογο μετά από συνεννόηση με φορείς που τους διαθέτουν και με καθηγητές αρχιτέκτονες μέλη του, σε μέρες και ώρες που δεν θα παρακωλύουν την κύρια λειτουργία του.

Η πρωτοβουλία αυτή συμφωνεί με το χαρακτήρα που επιθυμούμε να έχει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και ο οποίος θέλουμε να είναι ανοιχτός, ζωντανός, να επικοινωνεί με την κοινωνία, να δίνει διέξοδο κινηματική και αγωνιστική στα μεγάλα και μικρά προβλήματα με τα οποία αξίζει και πρέπει να καταπιανόμαστε, αλλά και να συνδέεται με αυτή και πιο πρακτικά σε υλική βάση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αποτελεί άλλη όψη της φιλανθρωπίας, ούτε είναι προσφορά από τους έχοντες στους μη έχοντες, αλλά ούτε και είναι ανταγωνιστική στα οργανωμένα επί πληρωμή μαθήματα – από τα οποία συνάδελφοι και μη- βγάζουν τα προς το ζην, μιας και αναφέρεται σε μαθητές που δεν απευθύνονται καν σε τέτοια μαθήματα ή σε αυτούς που περικόπτουν αναγκαστικά αυτό το έξοδο.

Αντιλαμβανόμενοι τις αντιφάσεις του εγχειρήματος που γίνεται σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας, αλλά και υποβάθμισης της παιδείας καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Τα μαθήματα αλληλεγγύης θα είναι ανοιχτά, χωρίς κριτήρια παρακολούθησης, σε όλους τους υποψηφίους μαθητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις και ελπίζουμε να λειτουργήσουν ως ένα κάποιο αντιστάθμισμα στην ασφυκτική καθημερινότητα των πενιχρών απολαβών και κοινωνικών παροχών των εργαζόμενων της χώρας μας.

Κατεβάστε την απόφαση του Δ.Σ. του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ εδώ.

4 σκέψεις σχετικά με το “Πλαίσιο λειτουργίας μαθημάτων αλληλεγγύης”

  1. Καλισπερα!!
    λεγωομε Πετρος Τ. και ειμαι στιν Γ λυκηου..
    το σχολιο μου δεν παρεχι μαθιμα επιλογις το σχεδιο λογοντας οτι δεν σιμπλιρονετε τμιμα.Ομοσ δεν ιπαρχι ικονομικι δινατοτιτα να παρακολουισο μαθιματα σε καπιο φροντιστιρο η να κανο ιδιετερα γιαφτο εψαξα και βρικα αφτο το site στιν προσπαθια μου να βρο ενα φθινο μερος για να μπορεσο να κανο το σιγγεκριμενο μαθιμα και θα ιθελα να ενιμεροθο για το αν γινετε να παρακολουθισο σε εσασ αφτο το μαθιμα και αν γινετε να ενιμεροθο για ωρες μερες και αντικιμενα τα οπια θα χριαστο!!!!

    Εφχαριστο!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: