Κυριακή 4/3, 11:00 πμ: Αρχιτεκτονικός περίπατος στην Καισαριανή

Την Κυριακή 4 Μάρτη, στις 11:00 π.μ., το εργαστήριο «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής από τις απαρχές του Μοντερνισμού έως σήμερα» του ΣΑΔΑΣ Αττικής, διοργανώνει αρχιτεκτονικό περίπατο στην γειτονιά της Καισαριανής. Διαβάστε την πρόσκληση της επιστημονικής επιτροπής του εργαστηρίου:

Ξεκινώντας τις εργασίες του 3ου  (2018) Workshop του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με θέμα Διαδρομές της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική, σας προσκαλούμε στον πρώτο αρχιτεκτονικό περίπατο αυτής της  χρονιάς στην Καισαριανή που θα γίνει την Κυριακή 4 του Μάρτη 2018.

Στον περίπατο, που βασίζεται σε έρευνα πεδίου και αρχείων – στα πλαίσια  του workshop 2017 –  οι συνάδελφοι Μυριάνθη Μουσά, αρχιτέκτων μηχανικός, Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ και Ελιάνα Χαρίτου, αρχιτέκτων μηχανικός, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Καισαριανής, θα μας παρουσιάσουν τις πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες  και μετασχηματισμούς μέσα στο χρόνο του οικισμού – ενός από τους σημαντικώτερους προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στο λεκανοπέδιο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η εκκίνηση έχει οριστεί στις 11:00 π.μ. Ως σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων να την παρακολουθήσουν ορίζεται η είσοδος του Γηπέδου ΝEAR EAST που βρίσκεται στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως 118 (9η στάση Καισαριανής). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: