1η Μάη: Συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30πμ και πορεία στη Βουλή

APERGIA 9-04

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μαζί με άλλα σχήματα, κινήσεις και σωματεία, καλεί στην απεργία της 1ης Μάη, σε συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30πμ και πορεία στη Βουλή. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886 είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ. Στην εποχή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς έρχεται να συνενώσει τους αγώνες του χθες και του σήμερα. Η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, έχει φέρει τα εργατικά δικαιώματα 150 χρόνια πίσω. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δικαιώματος στην απεργία, καταστροφή της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, απολύσεις, ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης και σύγχρονη δουλεία συνθέτουν πλέον το νέο εργασιακό πεδίο.

Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο για κατοχύρωση του οχτάωρου και της Κυριακής αργίας γίνονται και σήμερα σημεία διεκδίκησης των εργαζομένων. Ζούμε καθημερινά τα εξαντλητικά ωράρια, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση από την εργοδοσία, την απλήρωτη και μαύρη εργασία που έχουν γίνει καθεστώς. Πρόσφατα, το θέμα της καταστρατήγησης του ωραρίου έφτασε και μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καταρχήν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο. Η φετινή εργατική πρωτομαγιά πρέπει να δώσει το στίγμα της ανατροπής της βάναυσης πολιτικής που μας πήγε αιώνες πίσω. Με συντονισμένο αγώνα ενάντια στη εργοδοτική αυθαιρεσία, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, συσπείρωση στα ταξικά εργατικά σωματεία, πάλη για τη κατοχύρωση των συλλογικών διεκδικήσεων, την υπογραφή συμβάσεων και την κατοχύρωση του ωραρίου. Γυρνώντας την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που, σε πλήρη στοίχιση με την πολιτική Κεφαλαίου – ΕΕ – κυβέρνησης, εξασφαλίζει εργαζόμενους των 510 ευρώ για την εργοδοσία και πρωτοστατεί στο σκλαβοπάζαρο των μαθητειών και των voucher. 

Παλεύουμε για:

  • Ανατροπή της πολιτικής του διεθνούς και ντόπιου μαύρου μετώπου: ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Μη αναγνώριση, παύση πληρωμής και διαγραφή του χρέους. Έξοδος από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στους οποίος οι εργοδότες έχουν κηρύξει «παύση πληρωμών».

  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής και μαύρης εργασίας και όλων των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της ανεργίας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010 με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

  • Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

  • Ταμεία για τους ασφαλισμένους και όχι για τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δωρεάν, δημόσια και ποιοτική υγεία και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία. 

  • Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: