Δευτέρα 5/5: Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ από τις 7:30πμ μέχρι τη Διοικούσα στις 3:00μμ και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου, η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών (δείτε την ανακοίνωσή της εδώ), το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλοι φορείς καλούν σε κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ από τις 7:30 το πρωί για να μην περάσουν οι εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών στους μηχανικούς, η εφαρμογή των οποίων επιχειρήθηκε από την Παρασκευή 2 Μαΐου με βάση έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3:00μμ όπου θα μετατραπεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ που συνεδριάζει εκείνη την ώρα. Παράλληλα, παράσταση θα πραγματοποιηθεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η προσφυγή ενάντια στις αυξήσεις των εισφορών. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 2 Μάη, η «επιχείρηση» επιβολής των ληστρικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ (μαζί με τα αναδρομικά, για όσους χρωστούν εισφορές προηγουμένων ετών). Σύμφωνα με τις απαιτήσεις κυβέρνησης – τρόικας που με έγγραφο του Υπ. Εργασίας, απαίτησε την εφαρμογή της αύξησης των εισφορών. Από κοινού με το ΕΤΑΑ επιχειρούν να επιβάλλουν τετελεσμένα, ενώ το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ, παριστάνει πως πέφτει από τα σύννεφα! Έπειτα, από κινητοποίηση συναδέλφων, αποτράπηκε η εφαρμογή των αυξήσεων την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα το ΤΣΜΕΔΕ, με εντολή της κυβέρνησης και της τρόικας, είναι έτοιμο να στείλει τα πρώτα στοιχεία ασφαλισμένων που έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ, ενώ την Δευτέρα 5 Μάη εκδικάζεται στο ΣτΕ, η προσφυγή για την αύξηση των εισφορών.

Η κυβέρνηση με σημαία το «success story», το πρωτογενές πλεόνασμα και την «έξοδο από τα μνημόνια», επιτίθεται ανελέητα στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» με μέτρα μέχρι και το 2020 το επόμενο διάστημα. 

Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του ασφαλιστικού, καλούμε τους συναδέλφους να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους μηχανικούς, τα σωματεία τους και κάθε συλλογικότητα, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα. Για να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα μπει εμπόδιο στον οδοστρωτήρα που διαλύει τα δικαιώματα μας, για να παρθούν πίσω οι ληστρικές αυξήσεις και όλα τα αντεργατικά μέτρα, με κοινό συντονισμένο αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΟ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ- κεφαλαίου

Οργανωμένα και μαζικά ΔΕΝ πληρώνουμε τις αυξημένες εισφορές

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: