Καταγγελία της ΑΚΕΑ για τα γεγονότα στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ της 15ης Σεπτεμβρίου

Η Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων (ΑΚΕΑ) καταγγέλλει την επίθεση του μέλους του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Π. Συναδινού στον συνάδελφο Γ. Πάνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 15ης Σεπτέμβρη, με θέμα και αφορμή τη συζήτηση για την ίδρυση «Πολιτιστικού Φορέα» του Συλλόγου. Καταδικάζουμε επίσης τις επαναλαμβανόμενες αντιδημοκρατικές πρακτικές που υιοθετεί η διοίκηση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, οι οποίες επιστεγάστηκαν με την ωμή βία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε εκλεγμένους συναδέλφους και συγκεντρωμένα μέλη του Συλλόγου. Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε ένα όργανο όπως το Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ, στο οποίο γενικά γίνεται διάλογος, παρά τις σημαντικές εκφρασμένες πολιτικές διαφωνίες και τα διαφορετικά σχέδια για το μέλλον του Συλλόγου, δεν ήταν άσχετη με το θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα εδώ αναφερόμαστε στο άγχος να περάσει, γρήγορα, χωρίς πολύ συζήτηση και πάντως πριν τις επερχόμενες εκλογές, η αντιδημοκρατική και αντικαταστατική μεθόδευση που οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (δείτε περισσότερα εδώ). Η επαγρύπνηση πολλών συναδέλφων που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, έθεσε ένα φραγμό στην επιχειρούμενη μεθόδευση και οδήγησε στην αναδίπλωση του Προεδρείου, το οποίο τελικά δεν προχώρησε στην επικύρωση του άθλιου σχεδίου του μέσω του ελεγχόμενου συσχετισμού του Δ.Σ. Αντίθετα, θα δημιουργηθεί ανοιχτή ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί νέο σχέδιο από το μηδέν και θα το προτείνει στην Αντιπροσωπεία, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή.

Ήταν ωστόσο η πιθανότητα μέσω του «Πολιτιστικού Φορέα» δημιουργίας ενός κλειστού και ελεγχόμενου κλαμπ ημετέρων, που θα παίρνει επιχορηγήσεις, θα συνάπτει ΤΟΠ.Σ.Α., θα πουλάει εκδουλεύσεις για να χώσει κανένα άνεργο σε βάουτσερ, και λοιπά επιχειρηματικά κόλπα, που λειτούργησε σαν κίνητρο και που πυροδότησε τον Π. Συναδινό σαν γνήσιο εκπρόσωπο του πάλαι ποτέ κραταιού, σήμερα θλιβερού ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο απρόκλητος τραμπουκισμός του Π. Συναδινού εξηγείται, παρά την ακρότητά του, αναδεικνύοντας το αδιέξοδο και την έκπτωση της λογικής αυτής. Λογική, η οποία βλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην κρίση και την καταστροφή, τόσο ζωτικής σημασίας, ώστε οι τελειωμένοι εκπρόσωποί της να χειροδικούν κιόλας προκειμένου να την υπηρετήσουν. Από εκεί που κάποιοι ασχολούνταν με τα πανάκριβα έργα της Ολυμπιάδας, βρέθηκαν σε ένα Σύλλογο με χρέη προς τις γραμματείς και χωρίς να μπορούν να αξιοποιήσουν την θέση τους για μεγάλες μπίζνες (δείτε περισσότερα εδώ). Πολύ κρίμα για μερικούς, αλλά κάτι τέτοιο δε θα περάσει, όπως και δεν πέρασε.

Η άσκηση ατομικής, φυσικής βίας ως μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών στο πλαίσιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων είναι κάτι που πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και να αποκλειστεί απόλυτα. Η διαφαινόμενη προσπάθεια του Προεδρείου του Συλλόγου να αποσιωπήσει το γεγονός, να δημιουργήσει ένα πλαίσιο δικαιολόγησης της χειροδικίας και εν τέλει κάθε προσπάθεια συμψηφισμού της συγκεκριμένης ενέργειας, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ (Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση) που αντιστρέφει την πραγματικότητα και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις της ΔΚΜ και της ΕΛΕΜ που κινούνται στην κατεύθυνση του συμψηφισμού.

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν την ύπαρξη του ιστορικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ενάντια σε κάθε μεθόδευση. Να γίνουν μέλη του και να συμμετέχουν στις επιτροπές του, στις διαδικασίες του και στις εκλογές του. Εκλογές για τις οποίες θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διεξαχθούν με τρόπο μαζικό, δημοκρατικό και χωρίς αποκλεισμούς, ενάντια σε κάθε απόπειρα να μετατραπεί ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ σε κλειστό κλαμπ των ολίγων ημετέρων με πρόφαση την υπαρκτή οικονομική πίεση που δέχεται.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: