Ξεκίνησε η αποστολή απειλητικών επιστολών για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στο ΤΣΜΕΔΕ

KEAO
Απειλητική επιστολή που έστειλε πρόσφατα το ΤΣΜΕΔΕ σε συνάδελφο, απειλώντας τον ότι θα στείλει τις οφειλές του στο ΚΕΑΟ, για να προχωρήσει το τελευταίο σε κατασχέσεις.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ την Πέμπτη 10 Ιούλη στις 9.00 πμ και σε στάση εργασίας 9.00-12.00. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΜΤ:

Το τελευταίο διάστημα μια σειρά από εξελίξεις αποκαλύπτουν πως συνεχίζεται αμείωτη, η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Πρόσφατα μάλιστα το ΤΣΜΕΔΕ ξεκίνησε να στέλνει επιστολές σε συναδέλφους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με απειλή ότι θα τις διαβιβάσει στο ΚΕΑΟ. Η ενεργοποίηση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, ακόμα και η προσωποκράτηση, είναι προ των πυλών για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους με δελτίο και ανέργους που χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ, ενώ οι εργοδότες παραμένουν στο απυρόβλητο.

Παράλληλα:

• Ξεκίνησε η επιβολή των εξοντωτικών αυξήσεων των εισφορών. Για τους «ελεύθερους επαγγελματίες», δηλαδή τους ανέργους, τους μισθωτούς με δελτίο, τους αυτοαπασχολούμενους, το χαράτσι του ΤΣΜΕΔΕ υπερβαίνει τα 2500 ευρώ το εξάμηνο για μετά το ’93 ασφαλισμένους 10ετίας. Τα ειδοποιητήρια με τις αυξημένες εισφορές δεν πρόκειται να σταλούν, η Τράπεζα Αττικής αναλαμβάνει (εκτός από το ταμείο) την είσπραξη των εισφορών. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως έχουμε να κάνουμε με ένα ταμείο τραπεζίτη, που μας ξεζουμίζει συστηματικά για να διατηρήσει την κερδοφορία του.

• Προετοιμάζεται η συμμετοχή του ταμείου σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής που μπορεί να φτάσει έως και τα 400 εκ, τη στιγμή που οι απώλειες του αποθεματικού, μόνο από αυτή την «επένδυση» ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, ενώ διάφοροι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι κέρδισαν από τις εισφορές μας.

• Οι πρόσφατες ρυθμίσεις στον τομέα της υγείας ισοδυναμούν πλέον με μηδενικές παροχές προς τους ασφαλισμένους.

• Πάνω από το 40% των συναδέλφων παραμένουν ανασφάλιστοι, ενώ οι περίφημες παροχές ασθένειας σε ανασφάλιστους γίνεται με κριτήρια που αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι.

• Συνεχίζεται η χυδαία κοροϊδία απέναντι στους άνεργους μηχανικούς, αφού δεν τους αναγνωρίζεται καν η ιδιότητα του ανέργου, ούτε το άθλιο επίδομα ανεργίας, παρά τις εισφορές που παρακρατούνται για το σκοπό αυτό. Αντ’ αυτού καλούνται να πληρώσουν και αυτοί, τις υπέρογκες εισφορές και σε περίπτωση καθυστέρησης επιβάλλονται τοκογλυφικές επιβαρύνσεις.

• Με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι εργοδοτικές εισφορές, καταργούνται μια σειρά «κοινωνικοί πόροι» που στήριζαν τη λειτουργία των ταμείων, ενώ προωθείται άμεσα νέα μείωση των συντάξεων. Παράλληλα προωθείται η περαιτέρω ενοποίηση των ταμείων, με στόχο την ισοπέδωση στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή της ασφαλιστικής κάλυψης και την αφαίμαξη των όποιων αποθεματικών θα έχουν απομείνει μέχρι τότε.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιες «κακές επιλογές», αλλά μια πολιτική που στόχο έχει την απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από κάθε υποχρέωση στην κοινωνική ασφάλιση, τη διάλυση της δημόσιας ασφάλισης και περίθαλψης, την εφαρμογή του ανταποδοτικού συστήματος και τη στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση. Παράλληλα το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων από το επάγγελμα λόγω και των ληστρικών εισφορών, σε μια περίοδο όπου η ανεργία και η υποαπασχόληση, έχει γίνει ο κανόνας στον κλάδο, θα οδηγήσουν την πλειοψηφία των συναδέλφων εκτός σύνταξης και περίθαλψης.

Είναι σαφές ότι η μάχη για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή. Ο αγώνας που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί και να κλιμακωθεί, ώστε να επιβάλουμε την ανατροπή των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών και την δραστική μείωση τους, την μη αποστολή των στοιχείων και την κατάργηση του ΚΕΑΟ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του ασφαλιστικού, καλούμε τους συναδέλφους να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντιά μας. Ο αγώνας δεν μπορεί να ανατεθεί στην ηγεσία του ΤΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βρέθηκε μαζί με τους πληττόμενους μηχανικούς αλλά απέναντί τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς και άνεργους μηχανικούς, τα σωματεία τους και κάθε συλλογικότητα, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα. Για να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα μπει εμπόδιο στον οδοστρωτήρα που διαλύει τα δικαιώματα μας.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΟ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οργανωμένα και μαζικά ΔΕΝ πληρώνουμε τις αυξημένες εισφορές

Κανένας συνάδελφος χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

•  Να ακυρωθούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Δραστική μείωση τους. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες.

•  Να ακυρωθούν οι νόμοι και ρυθμίσεις περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Καμία πράξη του ενάντια στους συναδέλφους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Να μην γίνει καμία αποστολή ειδοποιητηρίων –κατασχετηρίων στους ασφαλισμένους από το ΕΤΑΑ και τα άλλα ταμεία. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.

•  Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Άμεσα να αναλάβει η διοίκηση του ταμείου την ευθύνη για το σφράγισμα των βιβλιαρίων.

•  Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Άτοκοι και δίκαιοι διακανονισμοί με βάση την οικονομική κατάσταση του ασφαλισμένου.

•  Αναγνώριση των άνεργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών. Διαγραφή των χρεών προς το ταμείο για τους ανέργους και όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, προνοιακές παροχές. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών για το διάστημα της ανεργίας.

•  Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Τα αποθεματικά είναι των ασφαλισμένων. Να καταβάλει το κράτος τις οφειλές του στο Ταμείο και να καλύψει τις απώλειες από το κούρεμα και την Τράπεζα Αττικής. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από την εργοδοσία.

•  Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως μέσο βελτίωσης των όρων εργασίας, αλλά και πάταξης της διαφυγής πόρων προς τα ταμεία από τους εργοδότες.

•  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Άμεση μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση, αύξηση των συντάξεων.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: