Τετάρτη 19/3: Κινητοποίηση ενάντια στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)

mhxanikos-ents-afisa A3 FINAL H Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (το οποίο έχει εξαγγείλει και στάση εργασίας 9:00πμ με 1:00μμ) και η ΕΜΔΥΔΑΣ καλούν την Τετάρτη 19 Μάρτη στις 9:30πμ σε συγκέντρωση στην έδρα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Πειραιώς 28 και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. (Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΜΤ και την απόφαση της ΕΜΔΥΔΑΣ)

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει με την αποστολή των οφειλών των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ στο ΚΕΑΟ που θα σημαίνει ακόμα και κατασχέσεις εις βάρος τους δεν θα περάσει. Όπως προκύπτει και από το έγγραφο που δημοσιεύουμε εδώ, η άμεση αποστολή ποσοστού 95% του «συνολικού χρέους των ενεργών οφειλετών» στο ΚΕΑΟ αποτελεί εντολή των εκπροσώπων της Task Force, δηλαδή του κ.Ράιχενμπαχ, στο Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του μνημόνιου. Την τελευταία εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί (τουλάχιστον) δύο συναντήσεις του εν λόγω τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των κατασχέσεων των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών δια μέσου του ΚΕΑΟ.

Ακολουθεί αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών:

ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Κινητοποίηση Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ, Πειραιώς 28 (9:30πμ, θα ξεκινήσουμε από το ΚΕΑΟ, μετά θα πάμε στο Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξουμε μαζί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή)

Στις 19 Μάρτη οι μηχανικοί που ζούμε, ή θα θέλαμε να ζούμε από τη δουλειά μας, διαδηλώνουμε:

Ενάντια στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το ΚΕΑΟ και τις κατασχέσεις, την καταλήστευση των αποθεματικών του ταμείου μας.
Ενάντια στην επιστημονική και επαγγελματική μας απαξίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, την μετατροπή μας σε φοροεισπράκτορες της τρόικας.
Ενάντια στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, τις μειώσεις μισθών, την ισοπέδωση της δουλειάς μας.
Ενάντια στην φοροληστεία, την υπερφορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια.

Εδώ και ένα χρόνο, με διαρκείς κινητοποιήσεις, καταφέραμε να αναβάλλουμε τις καταστροφικές για τους μηχανικούς πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, στο ασφαλιστικό. Με τους αγώνες μας επιβάλλαμε την αναστολή των υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών, την μη αποστολή των στοιχείων στο ΚΕΑΟ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν οφειλές στο ταμείο.

Όμως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας επανέρχονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη μνημονιακή πολιτική. Καλούν τη διοίκηση του ΕΤΑΑ και τον εντολοδόχο, πρόεδρο του ταμείου Σελλιανάκη, να προωθήσει άμεσα τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές» των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ και να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Παράλληλα ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη η επιβολή των υπέρογκων αυξήσεων. Με εντολή του Υπουργού Εργασίας δεν σφραγίζονται βιβλιάρια υγείας συναδέλφων, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους: 50.000 ανασφάλιστοι μηχανικοί απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με την επιμονή και τις κινητοποιήσεις μας τους τελευταίους μήνες, καταφέραμε να αρχίσει ξανά το σφράγισμα των βιβλιαρίων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να βομβαρδίσουν με αιτήσεις το ΤΣΜΕΔΕ, έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους μηχανικούς σε μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό και κοινή δράση. Καλούμε τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ σε συμπόρευση για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που καταδικάζει τις ζωές μας. Καλούμε τους φορείς των μηχανικών να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Διεκδικούμε:

Καμία αποστολή στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), να καταργηθεί το ΚΕΑΟ
Καμία αύξηση των ήδη υπέρογκων εισφορών, άμεση δραστική μείωση τους (και αναδρομικά)
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξαρτήτως οφειλών
Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών
Αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, διαγραφή των χρεών τους, μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα
Ασφαλιστική ενημερότητα για όλους τους μηχανικούς εκτός από τουςι εργοδότες που οφείλουν εργοδοτικές εισφορές
Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Άμεση κάλυψη των απωλειών από το PSI και την Τράπεζα Αττικής
Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη σε ταμεία, κράτος, τράπεζες
Οι φορείς των ασφαλισμένων να μεριμνήσουν επιτέλους για την προστασία των συναδέλφων

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: