Συγκέντρωση την Κυριακή 25/9 στις 7μμ στο Σύνταγμα: Δεν Χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε

Σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 7μμ ενάντια στη ληστεία που επιχειρεί σε βάρος μας η κυβέρνηση και η τρόικα καλεί η επιτροπή Σωματείων, Κινήσεων και Συνελεύσεων «Δεν Χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε». Τρία είναι τα νέα εργαλεία της ληστείας. Το «τέλος επιτηδεύματος» ύψους 300€ για φέτος και 500€ για του χρόνου, που επιβάλλεται σε όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και έχουν περάσει την πενταετία, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ακόμα και των ανέργων. Η ειδική εισφορά «αλληλεγγύης» (αλληλεγγύης στους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες προφανώς) με την οποία ξαναφορολογούνται με συντελεστή 1% που κλιμακώνεται, τα ήδη φορολογημένα εισοδήματα του 2010, σε όσους υπερβαίνουν τα 12.000€. Το «ειδικό» τέλος ακινήτων που ήδη από «ειδικό» έγινε μόνιμο και επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Εξάλλου πλέον είναι σαφές ότι αν συνεχίσουμε να πληρώνουμε θα ξαναπληρώσουμε, μέχρι μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, για να το παραδώσουν στα εγχώρια και ξένα κεφάλαια που κρατάνε το ελληνικό δημόσιο χρέος. Είμαστε πολλοί και έχουμε δίκιο. Το ζήτημα είναι να οργανώσουμε τον τρόπο ώστε να επιβάλουμε το «Δεν Πληρώνω».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επιτροπής:  

Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ – Δεν πουλάμε παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους – Τους ανατρέπουμε!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, από την μια μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους

Δεν θα ανεχθούμε να ληστεύετε τα βιβλία των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, το ρεύμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι καθώς το τέλος ακινήτων ισχύει για 2 χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!!

Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια.

Πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, να αντισταθούν συλλογικά και μαζικά στα νέα ληστρικά χαράτσια. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, την τρόικα.

Φτάνει πια! Πρέπει να φύγουν τώρα!

Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.

Να επιστρέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, να γιγαντώσουμε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε, τα χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «Δεν Πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: