Γενική Συνέλευση αρχιτεκτόνων Τμήματος Αττικής τη Δευτέρα 4/7 και ώρα 7:00μμ στα γραφεία του ΤΕΕ

Τη δεύτερη Γενική Συνέλευσή του πραγματοποιεί το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 7:00μμ στο αμφιθέατρο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο των γραφείων του ΤΕΕ στην οδό Νίκης 4 στο Σύνταγμα. Η αρχική ημερομηνία Τετάρτη 29 Ιουνίου η οποία έχει τυπωθεί και στην αφίσα άλλαξε για να μη συμπέσει με τη 48ωρη γενική απεργία και ενδεχόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιό της. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη από πλευράς μαζικότητας πρώτη Γενική Συνέλευση (την απόφαση της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ), η οποία έλαβε χώρα στη συγκυρία του «ανοίγματος» των επαγγελμάτων, δηλαδή της κατάργησης του κώδικα αμοιβών για τους μηχανικούς, η δεύτερη συνέλευση έχει κυρίως οργανωτικά θέματα.

Η ανάγκη να κατοχυρωθεί η ύπαρξη και η δημοκρατική λειτουργία του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου είναι σημαντική. Το γεγονός ότι το Τμήμα κάνει Γενικές Συνελεύσεις μελών και όχι εκλεγμένων αντιπροσώπων αποτελεί προϋπόθεση ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να εκφραστεί και το κομμάτι των νέων (και όχι μόνο) εργαζόμενων και άνεργων αρχιτεκτόνων και να αποτραπεί η μετατροπή του Συλλόγου αποκλειστικά σε κλειστό λόμπυ παραγόντων με δίκτυα πελατειακών σχέσεων, όπως επιθυμούν οι καθεστωτικές παρατάξεις.

Όμως μία συνέλευση με στενή οργανωτική θεματολογία στη σημερινή εκρηκτική συγκυρία, η οποία μάλιστα θα λάβει χώρα μετά από 48ωρη γενική απεργία και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δίνει την εικόνα ενός χώρου κλεισμένου σε γυάλα, αποσπασμένου από την πραγματικότητα. Αυτή την εικόνα οφείλουμε να την αποτρέψουμε.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, το θέμα «Συμμετοχή του Τμήματος Αττικής στις επόμενες εκλογές του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ» αφορά την  κατοχύρωση της πραγματοποίησης των εκλογών του τμήματος Αττικής στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, ώστε να υπάρξει εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αντικαταστήσει τη σημερινή διοικούσα «Προσωρινή Επιτροπή». Επίσης αναμένεται να αποφασιστεί ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος, ο αριθμός των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και ο αριθμός των σταυρών ανά ψηφοδέλτιο. Εδώ σημασία έχει να μην γίνει καμία υπαναχώρηση στον αριθμό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου, π.χ. να περιοριστούν από δεκαπέντε (όπως είναι και στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ) σε εννιά όπως επιθυμούν καθεστωτικοί παράγοντες, ώστε να μπορούν να εκφράζονται και οι μικρότερες δυνάμεις.

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό κανονισμό του Τμήματος Αττικής, την εισήγηση της Προσωρινής Επιτροπής αποτελεί το καταστατικό που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, το οποίο αποτελεί ένα στοιχειώδες δημοκρατικό κατώφλι για τη λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης και του Τμήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προβλέπεται η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης όταν το ζητήσουν ενυπόγραφα εκατό μέλη και επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις χωρίς απαρτία.

Η εγγραφή στο Σύλλογο – απαραίτητη για να μπορεί να πάρει κανείς μέρος στη συνέλευση – θα μπορεί να γίνει και επιτόπου, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, καταβάλλοντας την οικονομική εισφορά (20€ για τους κάτω της πενταετίας) και προσκομίζοντας φωτοτυπία της ταυτότητας μέλους του ΤΕΕ ή βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ  ή φωτοτυπία του πτυχίου ή αντίστοιχου εγγράφου από τη γραμματεία της σχολής αποφοίτησης.


Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: