Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΜΤ τη Δευτέρα 27/6 στις 7:30μμ στο E.M.Πολυτεχνείο, για τη 48ωρη απεργία στις 28/6 και 29/6

Όλοι στη 48ωρη απεργία 28 και 29 Ιούνη για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα!

Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Δευτέρα 27 Ιούνη στις 7.30 μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη, κτίριο Γκίνη)

Η συγκλονιστική καθημερινή κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα και η μεγάλη απεργία στις 15 Ιούνη, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το πάνδημο πλέον αίτημα «να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Στον κλάδο μας ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κρίση και μνημόνιο. Μειώσεις μισθών, εργοδοτικοί εκβιασμοί, απολύσεις, ενώ πολλοί από εμάς είναι για μήνες απλήρωτοι. Η εργοδοσία με μεγάλη επιθετικότητα, αλλά και λυμένα τα χέρια από την κυβέρνηση, επιτίθεται στα δικαιώματα μας. Με διλήμματα τύπου «απολύσεις ή μειώσεις» που δικαιολογούνται στο όνομα της πτώσης των κερδών, της ανάγκης για «εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων», οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους – Καμία θυσία για τα κέρδη τους

Η  Κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμορία του ΔΝΤ, ο ΣΕΒ, οι  άπληστοι τραπεζίτες και οι εργοδότες, το δολοφονικό κράτος, θέλουν πλέον να κόψουν κομμάτι – κομμάτι τις σάρκες μας για να τις πουλήσουν στις αγορές του χρήματος. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι, ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές σε βάρος των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη με το περιβόητο Σύμφωνο για το Ευρώ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε

Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων.

Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και κάθε άλλη που θα εφαρμόζει αυτή την πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ρήξη με την ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι στο επαίσχυντο Ευρωσύμφωνο. Διαγραφή του χρέους.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις. Απαγόρευση των απολύσεων.

Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών πόρων. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργαζόμενων. Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση – Κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.

Η βία, η τρομοκρατία και ο απολυταρχισμός τους δεν θα περάσουν!

Αλληλεγγύη και κοινός ξεσηκωμός των εργαζόμενων, της νεολαίας και των λαών της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, όλης της Ευρώπης!

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: