Εικόνες και ήχος από την εκδήλωση «Έμφυλες Χωρικότητες και Διεκδικήσεις»

Το Σάββατο 17/9, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο «Έμφυλες Χωρικότητες και Διεκδικήσεις», η οποία διοργανώθηκε από την Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων (ΑΚΕΑ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και σε αυτή έγινε πλήθος ενδιαφερουσών τοποθετήσεων.

Ακολουθούν εικόνες από την εκδήλωση καθώς και τα ηχητικά αρχεία των τοποθετήσεων.

Η παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Η στεγαστική επισφάλεια των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στην Ελλάδα: διαθεματικότητα, προσωπικές στρατηγικές αντιμετώπισης και ο ρόλος των δικτύων αλληλεγγύης» από την Αθηνά Αραμπατζή, δρ. Κοινωνικής Γεωγραφίας, μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΛΙΔΕΚ, ΑΠΘ και τον Δημήτρη Πέττα, δρ. Αστικής Γεωγραφίας, μεταδιδακτορικό ερευνητή, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνου:

Εδώ μπορείτε να βρείτε στα αγγλικά τη συνολική δημοσιευμένη εκδοχή της έρευνας, που έγινε στην Αθήνα και αποτελείται από 22 ημι-δομημένες σε βάθος συνεντεύξεις ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων και συμμετεχόντων σε δίκτυα αλληλεγγύης.

Η εισήγηση της Νάνσυς Νικολοπούλου, Αρχιτεκτόνισσας ΕΜΠ, ΜΔΕ Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός, μέλος της ΑΚΕΑ, με τίτλο «Επανακατοικώντας τις θηλυκότητες-σύμβολα: από την Αντιγόνη και τη Μάγισσα στη Φεμινίστρια του σήμερα»:

Η τοποθέτηση της Βεργίνας Τζάνη, αρχιτεκτόνισσας και μέλους της ΑΚΕΑ, από τη φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat-Burn the Rich, not the Witch:

Η τοποθέτηση της Αναστασίας Βλάση, αρχιτεκτόνισσας και μέλους της ΑΚΕΑ, από τη φεμινιστική συλλογικότητα Συνέλευση 8η Μάρτη:

Η τοποθέτηση της Κατερίνας Μπιζίκη, αρχιτεκτόνισσας και μέλους της ΑΚΕΑ, από τη φεμινιστική συλλογικότητα Witches of the South:

Τοποθέτηση από τη Δήμητρα Σιαηλή:

Μια πρώτη απάντηση από την Αθηνά Αραμπατζή:

Η τοποθέτηση της Κωνσταντίνας Γκόντρα, αρχιτεκτόνισσας και μέλους της ΑΚΕΑ και της φεμινιστικής συλλογικότητας Sabbat-Burn the Rich, not the Witch:

Σχόλιο από τη Νάνσυ Νικολοπούλου:

Τοποθέτηση από τον Κώστα Βουρεκά, μέλος της ΑΚΕΑ και της φεμινιστικής συλλογικότητας Sabbat-Burn the Rich, not the Witch:

Απάντηση από την Αθηνά Αραμπατζή και τον Δημήτρη Πέττα:

Ένα τελευταίο σχόλιο από την Αθηνά Αραμπατζή:

Ένα τελευταίο σχόλιο από τον Δημήτρη Πέττα:

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

One thought on “Εικόνες και ήχος από την εκδήλωση «Έμφυλες Χωρικότητες και Διεκδικήσεις»”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: