Κι άλλο χτύπημα στους μηχανικούς: Το ΤΕΕ κόβει την πρόσβαση στα συστήματά του σε όσους οφείλουν εισφορές

ekviasmosteeΑναδημοσίευση από την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία – Εργαζόμενοι Μηχανικοί

Μπαίνοντας κανείς στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ θα διαπίστωσε την εκβιαστική «υπενθύμιση» καταβολής των οφειλών του στο ΤΕΕ. «Υπενθύμιση», που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε ως πολίτες αυτής της Αποικίας Χρέους, ως κλάδος, και …ως  μέλη του ΤΕΕ.

«Υπενθύμιση» που έρχεται –μεταξύ άλλων- μαζί με:

– την πρόβλεψη του 3ου μνημονίου (Ν.4336/15) να καταργηθεί  η δυνατότητα επαναφοράς στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και το διετές «πάγωμα» των ληστρικών αυξήσεων του 3896/11

-την παρεμπόδιση των μέχρι τώρα χιλιάδων ενεργειακών επιθεωρητών να συντάξουν πιστοποιητικά, λόγω μη συμμετοχής τους στις αποτυχημένες εξετάσεις του ΤΕΕ

-την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών εν ονόματι του «ανοίγματος» του επαγγέλματος και την παραπέρα καταστροφή μας με τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις για διάλυση των  επαγγελματικών δικαιωμάτων που έρχονται.

Το ΤΕΕ απώλεσε το 2% της χρηματοδότησής του αναίμακτα και τώρα ρίχνει τα βάρη της οικονομικής συντήρησής του στα μέλη του, ενώ το ίδιο δεν αντέδρασε στο ελάχιστο για τη στοιχειώδη υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του, αντίθετα τα υπέσκαψε συστηματικά.

Πρόκειται για μια κίνηση εκβιαστική εκ μέρους της νέας ηγεσίας του ΤΕΕ, που την καθιστά επίσης εχθρική στα μέλη του, τους συναδέλφους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων!  Είναι εκβιαστική, γιατί αναγκάζει τους συναδέλφους με τροϊκανές μεθόδους να πληρώσουν, με την απειλή να μη μπορούν να δουλέψουν! Μάλιστα ο εκβιασμός εφαρμόζεται ακόμα και για τις υπηρεσίες εκείνες των αυθαιρέτων, για τις οποίες το ΤΕΕ πληρώνεται τόσο από πόρους του ΥΠΕΚΑ, όπως προβλέπει ο Ν.4178/13 , όσο και από τα ανταποδοτικά παράβολα της τάξης των 15 και 25 ευρώ για κάθε υπαγωγή αυθαιρέτου που γίνεται! Οι δε υπηρεσίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται κατ΄επιλογή από τους συναδέλφους για διευκόλυνσή τους, παρά είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε μελετητική εργασία!

Είναι μια αισχρή πρακτική που μας βρίσκει απέναντι. Το ΤΕΕ αντί να βρει τρόπους να διευκολύνει τα μέλη του στην περίοδο της κρίσης συμπεριφέρεται σαν ενεχυροδανειστής. Καλούμε τη  Διοικούσα Επιτροπή να πάρει πίσω την όποια απόφαση πάρθηκε και να μειωθούν οι απαράδεκτα αμείωτες συνδρομές. Το επάγγελμα πρέπει –ειδικά στις δύσκολες αυτές συνθήκες- να εξασκείται χωρίς επιπλέον εμπόδια από το δήθεν κατεξοχήν φορέα των μηχανικών.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: