Δευτέρα 22/12: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΑ (Μάρνη & 3ης Σεπτεμβρίου) στις 9 πμ

grothiaΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ανοιχτή συνέλευση μηχανικών και άλλοι φορείς, καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΑ τη Δευτέρα 22/12 στις 9 το πρωί, ενάντια στο εισπρακτικό πραξικόπημα με το οποίο η κυβέρνηση μέσω του ΕΤΑΑ περνάει τα χρέη προς το ΤΣΜΕΔΕ στις εφορίες, με πρώτο στόχο να υφαρπάξει τις επιστροφές φόρων και στη συνέχεια να προχωρήσει σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κ.λπ. Το εισπρακτικό πραξικόπημα αφορά ακόμα και όσους μέχρι σήμερα πληρώνουν κανονικά, καθώς στα χρέη συμπεριλαμβάνονται και οι αυξήσεις που ισχύουν από το 2011, τις οποίες το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε ζητήσει!

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΜΤ, το οποίο εξαγγέλει και στάση εργασίας 9:00πμ με 12:00πμ την ίδια μέρα.

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την επιχείρηση επιβολής των ληστρικών αυξήσεων με τον πιο πραξικοπηματικό τρόπο. Από την Παρασκευή 19/12/2014 κανένας συνάδελφος ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα δεδομένου ότι όλες οι καταστάσεις των οφειλετών στάλθηκαν στην ΗΔΙΚΑ και από εκεί στις ΔΟΥ. Η αποστολή των στοιχείων δεν αφορά μόνο τον τεράστιο αριθμό συναδέλφων που έχουν χρέη προς το ταμείο αλλά το σύνολο των μηχανικών καθώς περιλαμβάνει και τις αυξήσεις των εισφορών (από τον Ιούλιο του 2011) προσαυξημένες με τους τόκους υπηρημερίες και όλες τις τοκογλυφικές επιβαρύνσεις!

Θέλουν να εισπράξουν βίαια από την επιστροφή του ΦΠΑ και των φόρων τις ασφαλιστικές εισφορές, και μάλιστα όχι μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Θέλουν να εισπράξουν και τις προσαυξήσεις λόγω της αναδρομικής εφαρμογής των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, πριν από το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2014! Έτσι γίνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα!

Η διαδικασία αυτή προετοιμάζεται πάνω από ένα μήνα από το ΤΣΜΕΔΕ και όλους τους κλάδους του ΕΤΑΑ με βάση το νόμο 4254/2014. Τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και φυσικά η κυβέρνηση, δεν λογαριάζουν τίποτα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δανειστές, ενώ μπροστά στην εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας και στο ενδεχόμενο των εκλογών δεν σταματούν πουθενά! Η πολιτική της επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από την κυβέρνηση αλλά και μέσα από την ΕΕ και το ΔΝΤ κλιμακώνεται καταδικάζοντας στην εξαθλίωση και την ανέχεια χιλιάδες μηχανικούς.

Μπροστά στην επιθετική αυτή κίνηση, καλούμε τους εργαζόμενους-ανέργους-υποαπασχολούμενους μηχανικούς να αντιδράσουν δυναμικά, προκειμένου να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς. Μόνο έτσι μπορεί να κατοχυρωθούν κάποιες νίκες, να σταματήσει η ληστεία σε βάρος των εργαζόμενων μηχανικών και τελικά να ανοίξει ο δρόμος για ένα ασφαλιστικό σύστημα για τους ασφαλισμένους και όχι για τις τράπεζες.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ Ν.4172/2013, ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ (Ν. 3518/06, 3655/08, 3863/2010 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ). ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

One thought on “Δευτέρα 22/12: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΑ (Μάρνη & 3ης Σεπτεμβρίου) στις 9 πμ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: