Τετάρτη 15/10 στις 7:00μμ στο ΤΕΕ: Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

suneleusi 15-10Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 15/10, στις 7.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος στο Σύνταγμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου στη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας για:

• τη διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

την αναγκαιότητα να συζητήσουμε συγκεκριμένα πως το Σωματείο θα προχωρήσει σε μια διεργασία αγώνα και διεκδίκησης για να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μια τόσο σημαντική κατάκτηση του σωματείου κατά τα προηγούμενα χρόνια, που αμφισβητήθηκε (τόσο στον κλάδο όσο και παντού) από την αντεργατική επίθεση. Πρόκειται για μια σημαντική επιλογή αγώνα από την πλευρά του σωματείου, η τύχη του οποίου θα κριθεί και από το κατά πόσο θα γίνει υπόθεση μεγάλου μέρους των συναδέλφων του κλάδου μας.

• τον αγώνα ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα,

Η κυβέρνηση προωθεί σειρά αντιδραστικών αλλαγών πλήρους διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης, ενώ η προετοιμασία για τα επαγγελματικά ταμεία προχωρά. Παράλληλα η νέα ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής συνιστά ένα νέο γύρο κλοπής των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ την στιγμή που η πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκες εισφορές (η πλειοψηφία δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου εξαμήνου) και το φάσμα των κατασχέσεων. Σταθμός στην πάλη μας αποτελεί η νέα κινητοποίηση στην Τράπεζα Αττικής που προηγείται της Συνέλευσης μας, τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη, 10.30 πμ, Ακαδημίας 54 και Ιπποκράτους, στην συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

• την ανεργία και τα «προγράμματα» ανεργίας,

Να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του σωματείου για την προστασία των ανέργων και ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου για μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, εξατομικευμένη, που θα κυνηγά «πακέτα» εργασίας.

• την ενδυνάμωση του Σωματείου,

Του κύριου μέσου που έχουμε ως εργαζόμενοι για να δράσουμε συλλογικά, ώστε να συμβάλλουμε στην οργάνωση και τη συλλογική αντίστασή στους χώρους δουλειάς.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: