Εκλογές ΣΑΘ Κυριακή 10/3: Στηρίζουμε – ψηφίζουμε την ΑΝεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Αρχιτεκτόνων

ΕΚΛΟΓΕΣ2013Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΚΜ (στην παραλία) από τις 8:00πμ μέχρι τις 8:00μμ. Στις εκλογές αυτές στηρίζουμε το σχήμα της ΑΝ.Α.Σ.Α., μια συλλογικότητα ανεξάρτητων αριστερών αρχιτεκτόνων με παρουσία στο σύλλογο, σε κινήματα πόλης και σε χώρους εργασίας. Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο της ΑΝεξάρτητης Αριστερής Συσπείρωσης Αρχιτεκτόνων και ένα κείμενο από το ιστολόγιο του σχήματος (ΑΝ.Α.Σ.Α 08).

Είμαστε πάλι εδώ

Στην πραγματικότητα που διαμορφώνει το ολοκληρωτικό καθεστώς της κυβέρνησης και του μνημονίου της με την τρόικα, πολλοί από εμάς θα βρεθούν στα όρια της επαγγελματικής επιβίωσης. Ειδικότερα για τους νέους αρχιτέκτονες η νέα εργασιακή πραγματικότητα φαντάζει εφιαλτική.
Για την πόλη και το περιβάλλον δρομολογείται μια άνευ όρων παράδοσή τους στην αγοραία εκμετάλλευσή έξω από κάθε προηγούμενο προγραμματισμό και σχεδιασμό, μέσα από νομοσχέδια τύπου fast track.
Όσοι δεν συντασσόμαστε με τους νόμους της ζούγκλας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την οικοδόμιση της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και μέσα στο σύλλογο αρχιτεκτόνων, θεωρώντας τα βασικά όπλα στην καθημερινές μάχες που αναγκαστικά θα δώσουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα σύλλογο αρχιτεκτόνων που:
– Απέναντι στην εξοντωτική λαίλαπα των φορο-νόμων και την ληστεία από το ΤΣΜΕΔΕ, θα στηρίζει την αυτοοργάνωση του αγώνα από τους ίδιους τους μηχανικούς, μέχρι την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής, έξω από λογικές διαχείρισης και κομματικών ισορροπιών.
– Απέναντι στην συνεχή υποβάθμιση του ρόλου του αρχιτέκτονα στην παραγωγή του χώρου θα σταθεί πολέμιος με βασική φιλοσοφία το «αρχιτεκτονική για την κοινωνία» .
– Απέναντι στην αρπαγή των δημόσιων και ελεύθερων χώρων θα στέκεται πρωτοπόρος και αλληλέγγυος στα κινήματα πόλης που αναπτύσσονται.
– Απέναντι στην υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού και αστικού τοπίου θα αποκαθιστά την κοινωνική ευθύνη του αρχιτέκτονα.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝεξάρτητης Αριστερής Συσπείρωσης Αρχιτεκτόνων

για Δ.Σ.

ΑΝΤΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΑΠΟΤΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΓΕΩΡΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΟΛΣΟΥΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ ΑΡΕΤΗ
ΣΑΜΔΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΕΙΡΑ ΕΦΗ
ΣΚΑΜΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΤΣΙΜΗΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: