Απόφαση του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ Αττικής υπέρ του ΟΧΙ

CImccT7WUAAFHCl.jpg largeΤο Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, με ομόφωνη επί των παρόντων απόφαση, τοποθετείται υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου. Το ΟΧΙ αυτό δεν αφορά μόνο τις απαιτήσεις των «θεσμών» στις 25/6 αλλά και κάθε μνημονιακή πολιτική «από όπου και αν προέρχεται», είτε από τους «θεσμούς» είτε παρόμοια μέτρα αποτελούν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς σαν ΑΚΕΑ πιστεύουμε ότι το διπλό αυτό ΟΧΙ πρέπει να συνοδεύεται και από ένα τρίτο: το ΟΧΙ στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει σε ένα ερώτημα. Το ερώτημα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, όπως διατυπώθηκε την Πέμπτη, 25/6/2015. Η πρόταση αυτή των δανειστών που δόθηκε ως τελεσίγραφο, ζητάει να αποδεχτούμε, όλα αυτά ενάντια στα οποία παλεύουμε τα τελευταία χρόνια και πολλά περισσότερα. Μεταξύ άλλων απαιτεί:

• Να περικοπούν κατά €900 εκατ. οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
• Να εφαρμοστούν πλήρως οι μνημονιακοί νόμοι για το ασφαλιστικό
• Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
• Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά ταμεία
• Να υπονομευτούν οι κοινωνικοί πόροι των ασφαλιστικών ταμείων
• Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
• Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
• Να μειωθεί η ελάχιστη προστασία των καταθετών
• Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
• Να διατηρηθούν οι απαλλαγές των εργοδοτικών εισφορών.

Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει ένα κλίμα πολύπλευρης τρομοκράτησης τόσο απο την πλευρά των δανειστών, όσο και απο τους εγχώριους υποστηρικτές τους μέσω των ΜΜΕ και των τραπεζών. Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά σημαντικής μερίδας μεγαλοεργοδοτών υπέρ του «ΝΑΙ», οι οποίοι ανακοινώνουν την αναστολή έργων και τη μείωση της παραγωγής, απειλούν με κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, απειλούν ότι οι εταιρείες τους δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα αν υπερψηφιστεί το «ΟΧΙ», κλπ! Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές και μπροστά στην επερχόμενη κλιμάκωση της τρομοκρατίας τις επόμενες ημέρες καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν!

Οι αρχιτέκτονες, με την κριτική, τις προτάσεις και τις κινητοποιήσεις μας, επανειλημμένα αντισταθήκαμε, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, στην νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή, καταστροφική επέλαση, από όπου και αν προέρχεται.

Το ΔΣ του Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, που εκπροσωπεί τους μισούς περίπου αρχιτέκτονες της χώρας:

1. Θεωρεί ότι η πρόταση της 25/6, μόνον στόχο έχει την παραπέρα την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και των αρχιτεκτόνων, αλλά και τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη. Με όρους παράνομης και αντισυνταγματικής υπερχρέωσης, βάλλει κατά των εργαζόμενων, της οικονομίας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Με όρους ασύδοτης κερδοσκοπίας, βάλλει κατά του δημόσιου συμφέροντος, με στόχο την απρόσκοπτη υφαρπαγή του δημόσιου και του ιδιωτικού πλούτου των λαϊκών στρωμάτων. Οδηγεί με βεβαιότητα στην ατέρμονα φτώχεια, την ανεργία και την ύφεση.

2. Καλεί τους/τις συναδέλφους, μαζί με τον Ελληνικό λαό, να προσέλθουν την Κυριακή μαζικά στις κάλπες. Αυτές τις μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες ενεργειών απο ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των δανειστών, με στόχο να αμφισβητήσουν το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για τον εαυτό του. Καλούμε λοιπόν, τον ελληνικό λαό να αποφασίσει δημοκρατικά για την τύχη του! Μέσα στις βαθιές μας παραδόσεις για αντίσταση, δημοκρατία, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, το βροντερό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, αποτελεί την ελπίδα για τους λαούς όλης της Ευρώπης, για τους λαούς όλου του κόσμου.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: