Απόφαση του δ.σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων – Τμήμα Αττικής για τις απολύσεις στην Green Properties

Το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία (με 9 ψήφους υπέρ, 4 λευκά και 2 κατά – μειοψήφισαν οι υποστηριζόμενες από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρατάξεις, καθώς και η ΕΛΕΜ), μετά από πρόταση της ΑΚΕΑ, το παρακάτω ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις στην εταιρεία Green Properties.

Όχι στις ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία Green Properties

Η εταιρεία Green Properties Design and Construction, με γραφεία στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, εφάρμοζε και εφαρμόζει πλήθος αντεργατικών πρακτικών, μεταξύ των οποίων και μηνιαίες ανανεωνόμενες ατομικές συμβάσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε μισθωτούς μηχανικούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Το αποκορύφωμα των πρακτικών αυτών ήρθε όταν ομάδα εργαζόμενων κατέθεσε γραπτό υπόμνημα με εργασιακά αιτήματα στην εταιρεία, στο πνεύμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που διεκδικεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, και η τελευταία αντί άλλης απάντησης προχώρησε σε αυθαίρετες, ομαδικές και εκδικητικές απολύσεις 11 εξ αυτών, με την μέθοδο της μη ανανέωσης της σύβασης. Η μεγάλη πλειοψηφία των απολυμένων είναι συναδέλφισσες/οι αρχιτεκτόνισσες/ες, κάποιες εκ των οποίων μητέρες μικρών παιδιών. Οι απολύσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα έρχονται σε μια περίοδο ανόδου του κατασκευαστικού κλάδου, ισοδυναμούν με μια απόπειρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων.

Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και αποστέλλει στα μέλη του συνοδευτικά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Συντάκτης: Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων - ΑΚΕΑ

Συλλογικότητα άνεργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων αρχιτεκτόνων, που δραστηριοποιείται στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: